Up   

CD Review

Metal Hammer Magazine - Hungary

Zoltan Koncsok

 

Some things never cease to amaze us and we were delighted to receive a request to review Live at the Half Moon from Zoltan Koncsok who writes for the Hungarian magazine Metal Hammer. We have included both the original in Hungarian and a translation into English!

 

 

The Original Review . . .

  Hallottam már olyan véleményeket tribute albumokkal és zenekarokkal kapcsolatban, hogy nem nagy ügy eljátszani mások zenéjét. Elképzelheto, hogy vannak esetek, amikor ez igaz, de garantáltan nagy fába vágja fejszéjét az, aki Yes nótákat próbál meg elnyomni, méghozzá nem egyet, vagy kettot, hanem mindjárt tucatnál is többet. Erre a feladatra vállalkozott az angol Fragile, lévén ok a szigetország egyik legismertebb Yes tribute bandája. Szokatlan dolog egy feldolgozásokat játszó csapattól, hogy albumot jelentessen meg, ezért a Fragile-nak is csak egyetlen ilyen korongja van, méghozzá egy tavaly júniusi koncert felvétele. Megdöbbentoen profi módon játsszák el a Yes legsikeresebb nótáit és ezért mindegyikükrol csak felsofokon beszélhetek. Az énekesnek Steve Carney-nak van talán a legnehezebb dolga, mivel Jon Anderson témáit elénekelni bizony nem akármilyen próbatétel. Steve azonban sikerrel vette az akadályt, csakúgy, mint a billentyus Gonzalo Carreras, akinek Rick Wakeman állandóan változó játékának felidézése volt a feladata. A lemezen szereplo öt teljes hosszúságú nóta mellett található egy közel harminc perces monstre egyveleg is, olyan dalok részleteivel, mint a The Fish, Hearts, Ritual, Yours is No Disgrace, Long Distance Runaround. Számomra a legkedvesebb az Owner of a Lonely Heart, amely a többi nótával ellentétben egy kicsit át lett formálva a Fragile arculatára, így egy igazi lassú szám vált belole. A lemez érdekességei közé tartozik, hogy a zenekar azért döntött az élo felvétel mellett, mert túl drágának találták a stúdiózást. Amúgy a felvétel minosége sokkal jobb lett, mint jó néhány stúdióanyag. A zenekarnak ebben a felállásban ez volt a harmadik (!) koncertje. El nem tudom képzelni, mire lettek volna képesek, ha már legalább egy éve együtt vannak!

Koncsok Zoltán / 9 pont

And a translation . . . . . .

I Have heard opinions before relating to tribute albums and music bands such as :"it is no big thing to play other bands songs." Possibly, there are some cases when this is true. But any band that tries to play "YES" songs - not only one or two but more than a dozen - has taken a huge challenge. An English band , called FRAGILE is trying to attempt to achieve this task. They are the most well - known tribute band of "YES" songs.

It is uncommon from a band who plays tribute songs to release an album. That's why FRAGILE released only one record last June.

It is astonishing how well they play the most successful numbers of "YES".They deserve a really high accolade. The singer has the hardest job to do because "ANDERSON lyrics" are very difficult to sing. However Steve (from Fragile) does justice to the challenge. Also Gonzalo Carreas (keyboards) whose job was to emulate the always changing play of "Rick Wakeman".

On their record there are 5 full - lenght songs and also nearly 30 minutes of songs like 'The fish',' Hearts', 'Ritual' , 'Yours is no disgrace' , and ' Long distance run around' . One of my favorites is the ' Owner of a lonely heart ' which (compared to the other songs) has been transformed by ' Fragile' style becoming an original slow track. The other interesting feature of the compilation is it has been recorded live in concert instead of in the studio.

The quality of the recording is better than other studio works. The band performed 3 concerts with these artists. Imagine what this particular line-up would have been able to achive if they had been playing together longer.

 

Back to main CD Reviews